DELA

Svårslagen kombination

Under tisdagens stadsfullmäktige lämnade Mariehamns Socialdemokrater in en motion med Igge Holmberg som första undertecknare med förslag om att utöka stadsbibliotekets utlåning med till exempel sällskapsspel för utomhusbruk – ett förslag jag stöder till fullo.

Liknande utlåningar erbjuds redan i många större städer utanför Åland. Förutom kubb och boule kunde man förslagsvis även ordna ett utomhus-schackspel. Möjligheterna är oändliga. På så vis gynnas även den sociala samvaron och folk skulle ges möjlighet till spontana utomhusaktiviteter utan att man själv behöver förse sig och sin familj med alla tänkbara attiraljer.

Ett utmärkt tillfälle att testa något nytt, lära känna nya vänner, röra på sig och umgås. Även besökare i gästhamnarna och turisterna skulle ha glädje av förslaget.

Med dess fortsatta utveckling och centrala läge vore Miramarparken ett utmärkt område för dessa aktiviteter.

Där finns det stora och rätt så outnyttjade ytor med utvecklingspotential som med små medel steg för steg kan utvecklas till en efterlängtad allaktivitetspark för alla åldrar. Lekparken och skateparken skulle knytas samman och området inbjuda till mera liv och rörelse.

Bilen parkeras svalt i Miramargaraget under de heta sommarmånaderna med närhet till toaletter, badstränder, fika, mat och shopping i vacker stadsmiljö. En svårslagen kombination. Utvecklingen av parken kunde återigen vara ett lyckat samarbete mellan staden, föreningslivet och förslagsvis City Mariehamn.

Jessy Eckerman (S)

Ordförande

Mariehamns

Infrastrukturnämnd