DELA

Svar på insändaren: Omställning utan kritisk granskning

Roger Pettersson är besviken på ett seminarium vi arrangerade tillsammans med två av våra medlemsföreningar, Ålands Natur och Miljö och Ålands Socialdemokrater. Ingången var att höja kunskapen kring hur man kan utveckla hållbara energilösningar och försöka lyfta på olika hinder och möjligheter.

Utgångspunkten var mycket riktigt att samhället behöver en omställning och inledningen tog sin utgångspunkt i det internationella perspektivet genom en sammanfattning av FN:s klimatpanels senaste klimatrapport, den så kallade IPCC-rapporten. Sedan presenterades olika tankar, idéer och förslag av lokala företagare som vi bjudit in och som jobbar med solel och annan förnyelsebar energi.

Jag som ledde seminariet var mycket tydlig med att det inte krävdes varken att vi skulle vara överens eller att några frågor var dumma frågor. Jag och andra med mig upplevde att Roger Pettersson hade bra frågor och kommentarer och beklagar om han inte upplevde att han fick tillräckliga svar eller att hans kommentarer inte togs på allvar.

MIA HANSTRÖM
VERKSAMHETSLEDARE BILDNINGSFÖRBUNDET ABF-ÅLAND

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp