DELA

Svag Emblabevakning av lokaltidningarna

Om ett par veckor åker den åländska truppen till Reykjavik för att försvara Ålands färger i finalen i EMBLA Nordic Food Awards. Sju entusiastiska, engagerade och energiska ålänningar tävlar i sju olika mat- och matkultur-relaterade kategorier mot konkurrenter från de nordiska länderna samt självstyrda områden inom Norden.

Hur jag vet det här? Ja, inte genom lokaltidningarnas bevakning tyvärr, utan genom uppslag i branschbladet Landsbygdsnytt och branschtidningen Landsbygdens Folk. Mer information hittade jag sedan på tävlingens hemsida. Både i Landsbygdsnytt, Landsbygdens Folk och på hemsidan presenteras de nominerade och deras kategorier. Men i lokaltidningarna har åtminstone jag inte sett någonting.

Jag lade Landsbygdsnytt och Landsbygdens Folk i kafferummet på mitt jobb, för två att de nominerade kommer från den kommunen jag arbetar i. Det är verkligen något att vara stolt över och jag önskar er två och alla andra i truppen all lycka till på Island. Och se nu till att hålla oss uppdaterade på hur det går för er.

Heja, heja, lycka till och trevlig resa!

MIA JANSSON

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Fredagen den 3 maj, på sidan 8, berättade Nya Åland om de sju åländska finalister som utsetts att representera Åland i EMBLA.

REDAKTIONEN