DELA

Sunt förnuft i lagtinget

Engagemang som livsstil, kan man ha det?
Absolut om du frågar mig. Att engagera sig och brinna för något, ger livskvalitet, och känslan av att göra nytta är en bra morot. Jag har haft förmånen att få engagera mig i mina hjärtefrågor, ungdomsomsorg och missbruksfrågor, både i mitt arbete och ideellt under flera år.
De senaste fyra har jag fått prova på att göra det även politiskt, genom kommunpolitiken och genom några uppdrag från landskapsregeringen.

Den ungdomspolitik vars uppsving vi kan beskåda idag, bottnar till stor del av det ungdomspolitiska program som togs fram 2008, och som var startskottet på mina landskapspolitiska uppdrag. Det senaste har varit den drog och alkohol-politiska gruppen. Detta har gett mersmak, och nu känner jag att jag har mycket att ge vad gäller det politiska arbetet.
Eftersom jag jobbat både professionellt, ideellt och politiskt med dessa frågor, vill jag tro att jag besitter en helhetssyn som kan vara till stor nytta i lagtingsarbetet.Jag hoppas jag får chansen att påverka och arbeta med dessa frågor i det forumet de närmaste fyra åren.Men då behöver jag din hjälp, och din röst.
Hjälp mig påverka, gör skillnad. Vi behöver mer sunt förnuft i lagtinget.
Cita Nylund, (Obs)
nr 77 i lagtingsvalet, nr 353 i kommunalvalet