DELA

Struntprat om 1,5 miljoner euro i veckan!

Det är struntprat om 1,5 miljoner euro i veckan! Hur räknar man då? Kan inte räkna med att enbart ta emot turister som ej uppyller kraven.

Det är väl resande som inte uppfyller kraven som ska testas och dessa bör väl ändå stå för kostnaderna när de testas (pris anpassat till kostnader). Allt annat är fel. Inte ska skattepengar gå åt för att få in turisterna. Man kan ju inte förvänta sig att ta emot samma antal turister som tidigare normala säsonger ännu på ett bra tag.

 

Vore ju enklast om rederierna ej får ta ombord sådana som inte kan uppvisa testintyg från senaste 24 timmarna om de inte uppfyller övriga kraven för fritt inresande (dubbel dos vaccin intyg eller intyg om genomgången sjukdom) så länge de får statligt stöd. Och då behövs endast ett test/resenär till någon dag efter inresa plus karantän tills man fått resultatet samt att de som inte har alla intyg i skick kan nekas inträde direkt.

 

Alla måste inse att turismen inte kan släppas helt fri i närmaste framtid. Detta har ju tydligt bevisats redan bland resande inom EU i samband med Fotbolls EM. Andra länder i Europa börjar ju redan stänga restauranger/caféverksamheter på nytt. Är det inte fortfarande viktigare att kunna leva fritt inom Åland?

Ökar insidenstalen igen får allt stängas åter enbart på grund av de resande. Dessutom betyder ju alla utresande ålänningar pengar bort från Åland som kunde satsas på åländska resmål i till exempel skärgården istället. Skärgården som vi alltid skryter om men som ingen på fasta Åland vill stöda och ta hand om.

Det finns ju miljoner fullt vaccinerade turister att bjuda hit så varför lipa över sådana turister som ej uppyller kraven? Fast även dessa kan ju faktiskt få med sig viruset inklusive nya varianter som nuvarande vaccinet kanske inte biter på framöver.

Finns inget ”quick fix” på läget.

”SKATTEBETALANDE MEDBORGARE”