DELA

Stor oro angående hemsjukvården

Båda mina föräldrar är äldre pensionärer och dom besöks varannan dag av hemsjukvården. Tyvärr är det väldigt många olika personer som kommer och går vecka efter vecka (något man försökt begränsa i Sverige i vissa regioner). Min pappa har det senaste året pendlat mellan intensiven och medicinska på ÅHS samt i hemmet. Hur står det egentligen till angående hemsjukvården och dess principer här på Åland? Som nära anhörig är jag synnerligen orolig, rättare sagt extremt orolig!

För tillfället är det enbart hemsjukvården som besöker mina föräldrar och då menar jag enbart! Vi har inom familjen vidtagit alla möjliga tänkbara medel för att hindra smitta. Varken vi barn eller barnbarn har längre kontakt med mina föräldrar, den enda kontakten är alltså sjukvården – kan vi faktiskt lita på den och känna oss trygga? I dag så testas ju faktiskt ej dom som jobbar inom sjukvården.

Hos mina föräldrar görs besök av hemsjukvården som sagt varannan dag och dom har dessutom praktikanter med sig (dubblering av antal personer). I dagsläget bär hemsjukvården inget som helst skydd i dessa tider och mina tankar går – hur är det ens möjligt?

”SYNNERLIGEN OROLIG DOTTER”