DELA

Steel FM-hjälpen förtjänade mer synlighet

Rädda Barnens barnfond på Åland kommer enligt Nya Åland att få den största penningsumman som någonsin samlats in för ett åländskt ändamål. Fantastiskt.

Över 43 350 euro rapporterades vara insamlat på nyårsaftonskvällen. Allt detta tack vare Steel FM-hjälpen vid torget och alla de företag, privatpersoner och föreningar med flera som slöt upp bakom insamlingen.

När jag i morse läste de lokala medierna kan man dock konstatera att nyhetsrapporteringen från Steel FM-hjälpen är för bedrövlig. Endast Nya Åland (som var mediapartner) väljer att berätta om den fantastiska insamling till Rädda Barnen som Steel FM-hjälpen var.

Ålandstidningen har en textrad under en bild ”Steel FM avslutade sin maratonsändning vid tolvslaget” och Ålands Radio har inte ett smack på deras sidor. Alltså INGENTING om hur ålänningarna slöt upp bakom insamlingen och samlade in långt över 43 000 euro.

Som företagare , entreprenör och tidigare i mediabranschen på Åland skäms man ju över att man inte kan se helheten utan det känns som om ordet ”konkurrent” ristats in i skrivblocket. Nej det här var tråkigt och ledsamt när detta kunde vänts till något positivt.

Vilket fantastiskt avslut på år 2017 och vilken start på 2018. Positiva nyheter ger näring till vår själ, nyheter som visar att det går att göra skillnad är bra för oss alla. Den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle och vi behöver mer och fler positiva inslag i vårt samhälle. Steel FM-hjälpen och buren på torget vid nyår var ett bra exempel på hur Åland slöt upp och gjorde något varmt och fint tillsammans, något positivt.

Jag och flera företagare deltog i insamlingen som verkligen spred någonting fint över hela Åland som förhoppningsvis även kan göra skillnad för flera barn och ungdomar på Åland.

Så stort tack till alla på Steel FM med Fredrik och Eva Karlström i spetsen som drog detta insamlingsprojekt. Ni har fått mycket lovord på sociala medier och det är ni verkligen förtjänta av. Och alla vet att detta var en ren och skär succe.

Nu väntar vi redan till nästa gång #steelfmhjälpen dyker upp på torget i Mariehamn och då fortsätter vi att tillsammans bygga vårt Åland.

Gott Nytt 2018.

Anders Holmberg

Företagare och politiker, Mariehamn