DELA

Stäng Mariebad under jul- och nyårshelgen

Följande rubriker har mött oss hela veckan i tidningar och sociala medier:

”Sannolikheten hög att vi hamnar i spridningsfasen”, ”Munskydd vid trängsel”, ”Skärpta rekommendationer”, ”Max 20 personer får samlas”.

Idrottsföreningar pausar verksamheten, grupperna minskar i antal, träningstillfällena reduceras och vissa flyttar sin träning utomhus. Vi blir uppmanade av Landskapsregeringen ,ÅHS samt landskapsläkaren att ta ett gemensamt ansvar för att klara av pandemin så smidigt som möjligt. Då bestämmer sig staden för att hålla Mariebad öppet över jul-och nyårshelgen för alla julfirande från både öst och väst. Hur tänkte ni nu?

Är det personalens ansvar att ta reda på om besökarna utifrån suttit i karantän innan de träder in i badhuset?

Under hösten har badet varit stängt söndag och måndag. Vi har påtalat att det funnits behov av att sprida på gruppträningen samt att familjerna inte kunnat utnyttja söndagarna för gemensam aktivitet. Dessvärre har kommentaren från staden varit att personalen kostar!!

Mariebad byggdes för ”folkhälsans skull” och det kostar stora summor i året för att underhålla byggnaden och som ”grädde på moset” fick konsulterna ett enormt arvode för att gå igenom badet inför renoveringen.

Det är högst osannolikt att 100–120 badgäster ska kunna hålla avståndet i omklädningsrum, duschar och i de trånga gångarna mellan avdelningarna.

NEJ, ta ett nytt beslut. Gör om, gör bättre ifrån er innan ni sätter er ner och trycker in julgröt och skinka.

Vi ser fram emot att kunna börja vårterminen i medlet av januari och inte i maj

GUJAN ÖSTMAN

AQUAGYM