DELA

Stående inbjudan till Ålands Natur och Miljö

Ålands fiskodlarförening beklagar att Ålands Natur och Miljö i sin insändare 20.11 valt att ge sig in i osakliga påhopp mot den åländska fiskodlingsnäringen.

I vårt kommunikationsarbete har vi konstaterat att kunskapsnivån om fiskodlingen på Åland inte alltid är så hög som man skulle önska. Kritiken som riktas mot näringen är ofta osaklig, baserad på gamla fördomar eller på statistik som lyfts fram på ett mycket missvisande och orättvist sätt. Det kastas lösryckta siffror hit och dit utan sammanhang.

Vi har försökt vara tydliga med att vi är öppna för en konstruktiv dialog och det finns alltid en stående inbjudan för den som är intresserad av att diskutera med oss. Vi bjöd in ÅNoM till vårt årsmöte och erbjöd återigen möjligheten att komma på studiebesök: ”Varför inte besöka en fiskodling för att se hur produktionen går till i verkligheten, istället för att ta spaltmeter på insändarsidorna?”

Vi lever i tuffa tider nu med mycket allvarliga och akuta ekonomiska och sociala utmaningar vid sidan om miljöproblemen. Nu mer än någonsin borde alla inse att miljöfrågor och samhällsfrågor måste gå hand i hand. Om ÅNoM verkligen är seriösa med att ni vill se ett hållbart och livskraftigt Åland även i framtiden, så tar vi mycket gärna den diskussionen med er, men under mer konstruktiva former än en insändardebatt.

Välkomna!

ÅLANDS FISKODLARFÖRENING