DELA

Sprid glädje till andra

I dessa tider som vi befinner oss i nu kan det vara lätt att fastna lite i rädsla, stress och negativitet så jag känner så starkt att jag vill dela inspiration och positivitet och om hur vi kan förbättra våra liv och livet för andra.

Någonting jag gör och har gjort varje dag de senaste 4-5 åren är att jag varje morgon när jag vaknar säger eller skriver ner tre saker som jag är tacksam över.

Det kan vara vad som helst, som till exempel att jag har en säng att sova i, tak över huvudet, alla fina människor jag har i mitt liv, att jag är frisk, lugnet jag känner inom mig, att jag har möjlighet att gå fina promenader i naturen varje dag etcetera. Att börja dagen på detta vis får mig att känna glädje och ett lugn inom mig och om jag vaknat på fel sida, som vi alla gör ibland, så hjälper denna övning jättebra.

Pröva detta varje dag i tre veckor åtminstone och se hur det känns för dig?

Någonting som jag också gör hela tiden är att på något vis sprida glädje, lycka och positivitet till andra människor. Det kan vara så litet som bara ett leende, en snäll kommentar till en vän, kollega, familjemedlem eller till en främling, en blomma, ett samtal, nybakat bröd, ett brev, en chokladbit eller en gåva av något slag.

För dig kanske det inte känns som någon ”big deal” men för den andra personen kan det helt förändra hans/hennes dag till det bättre.

Tänk dig hur det skulle kännas inom dig, i ditt hjärta, om du får höra att gåvan du lagade var det finaste den personen någonsin har fått i hela sitt liv eller att du har förändrat någons liv eller någons dag till det bättre. Jag har fått höra detta här rätt så nyligen och det fick mig att gråta av lycka.

Det är de små sakerna vi gör varje dag för andra människor som gör skillnad i våra liv och världen runt om oss.

Jag lagar mina egna ”Gift-Bags” som jag kallar dem och inspirationsmeddelanden, som jag ger ut till en person eller flera i princip varje dag, ibland till någon som jag känner, ibland till olika människor som jobbar i butiker/banker etcetera och ibland lägger jag dem i postlådor lite här och där.

Mitt liv handlar inte bara om mig, mitt liv handlar om hur jag kan göra livet bättre för andra människor i min närhet och i hela samhället vi bor i.

Det värmer mitt hjärta så mycket av att göra något fint hela tiden för andra människor. Det känns som om det är därför jag är här, för att sprida min kärlek, mitt ljus, lycka, glädje och positivitet till så många som möjligt, så att så många som möjligt skall må bra och finna inre lugnet, kärleken och harmonin som finns djupt inom oss alla.

LINDA LIEWENDAHL