DELA

Sossesamarbete

Igge Holmberg ger i dagens tidningar sken av att Mariehamnsliberalerna skulle ha avvisat ett samarbete/diskussion med sossarna i staden.
Vi ska här redovisa vad som verkligen har hänt.
Sossarna tog kontakt med oss inför stadsstyrelsens möte den 10 maj och ville föra diskussioner/förhandlingar med oss om stadens sparbeting.
Vi träffades tre lib och fyra soc tisdagen den 8 maj. Efter en längre diskussion enades vi om att vi behöver få mera information och mera kött på benen inför den fortsatta behandlingen.
Den informationen skulle stdsst få dels på sitt möte den 10 maj då förvaltningscheferna skulle höras, dels i det tertialbokslut som skulle komma i dagarna.
Mot den bakgrunden kom kom vi uttryckligen överens om att vi inte nu går ut med åsikter i offentligheten, utan avvaktar tilläggsinformationen för att på basis av den fortsätta våra diskussioner.

Vad hände?
Jo på onsdag morgon, dagen efter, kunde vi till vår stora förvåning och besvikelse läsa att sossarna samma dag skulle ha en stor pressinfo där de skulle gå ut med sina förslag!
Snacka om att vi kände oss fullständigt grundlurade!
Sossarnas förslag fanns sedan stort uppslagna i tidningarna på torsdagen innan stadsstyrelsens möte.
Med ett sådant uppträdande från sossarnas sida fann vi att det inte fanns något mera att diskutera med dem om.
Politiskt samarbete bygger på förtroende och på att man håller sina överenskommelser. Mariehamnsliberalerna är ett samarbetsparti. Framåt Mariehamn – tillsammans!
Katrin Sjögren
Folke Sjölund
stadsstyrelseledamöter (lib)
Krister Norrgrann
gruppordförande (lib)