DELA

Soptömningssystem är inte bra för miljön

Lördag morgon 2 januari, vaknar kvart över sju av buller och blinkande gult ljus. Det är Misebilen som är ute och tömmer soptunnor. Börjar de köra redan klockan sex eftersom de var vid oss klockan kvart över sju?

I vår soptunna fanns det ett par soppåsar, nån plastförpackning och lite i kartongfacket, ingenting i kompostkärlet eftersom vi har egen kompost. Vi är två pensionärer och delar med en granne, en ensam pensionär. Vi lever ju som det är meningen, det vill säga producerar så lite sopor som möjligt. Dessutom kör vi så lite bil som möjligt och tänker överhuvudtaget på miljön i vårt liv och leverne.

Det borde också Mise göra. Helt onödigt att fara runt med stora bilar och tömma så gott som tomma soptunnor så ofta! Enpersoners hushåll skulle visst få ha tömning var fjärde vecka, men det räcker utmärkt med var fjärde vecka för oss också. Alldeles onödigt att tömma de nya stora soptunnorna varannan vecka.

Hur har Mises verksamhetsledare och styrelse tänkt egentligen? Undrar hur det är med Mises personals och styrelses egen produktion av sopor?

Det här soptömningssystemet är inte bra, inte för miljön och inte för era kunder!

UNDRANDE, FÖRARGAD OCH MISSNÖJD MISEKUND