DELA

Socialdemokraterna välkomnar flyktingar

I sin senaste insändare kritiserar Pertti Artell socialdemokraterna i Sverige och på Åland. Vad saken egentligen gäller är i det närmaste obegripligt. Huvudsaken för Artell tycks vara att framställa socialdemokrater i en dålig dager oberoende av vad saken gäller.

Socialdemokraterna välkomnar inflyttning till Åland och vi accepterar inte främlingsfientlighet och rasism. Bland socialdemokraterna finns en rad aktiva kandidater till höstens val som konsekvent och ihärdigt bekämpar alla hatiska och fördomsfulla påståenden och utfall som förs fram i våra och sociala medier. Låt mig nämna några av dem: Igge Holmberg, Marjo Österberg, Tony Wickström, Sara Kemetter, Jenny E.Hartvik och Nina Fellman.

Lantrådet Gunell välkomnade i sin ledare tidigare i sommar 400 till 600 nya ålänningar årligen. Det råder nog inget som helst tvivel om var socialdemokraterna står i flykting- och invandrarfrågor.

Det skulle hedra Artell om han höll sig till sak och inte automatiskt gnällde på socialdemokraterna varje gång han försöker diskutera politiska frågor i spalterna. Debatt säger vi ja till. Nej till gnäll och osakligheter.

Barbro Sundback (S)