DELA

Snälla, mata inte min katt

Detta är Ronja och hon bor på Havsgatan i Mariehamn! Hon har ett mörkrosa reflexhalsband samt ett svart halsband med bjällra och kontaktuppgifter i en kapsel.

Jag skriver nu detta för att jag hoppas de som bor här ikring ska förstå allvaret med att mata andras katter.

Min katt äter specialfoder sen många år tillbaka p.g.a. att hon inte kan äta någonting annat än det för då blir hon sjuk! Detta medför onödiga veterinärbesök för henne med medicin som påföljd. Vi har klarat oss länge utan bekymmer fram tills idag (7.1.2021) då hon börjat visa tecken på att hon är sjuk…

Vi ger inte henne annan mat hemma än specialfodret så detta tyder på att någon annan matar henne trots att hon har ett hem! Vilket gör mig väldigt ledsen att någon kan vara så oförsiktig och inte tänka på konsekvenserna av det. Vissa flyttar från sitt hem till den som matar medans i mitt fall – min katt blir sjuk!

Därför ber jag nu er i området att låta henne vara! Ja hon är kelig och älskar att hälsa på folk, men detta betyder inte att hon är hungrig och ger dig rätten att släppa in henne i ditt hem och mata henne.

Smiter hon in – kasta ut henne.

Följer hon efter dig på gatan – ignorera henne.

Och nej jag kan inte ha henne som innekatt för det har jag provat och hon blir knäpp av det och bara skriker och vill ut.

Med detta sagt så hoppas jag att ni här ikring kan hjälpa mig hålla koll och meddela mig vem som matar henne.

Har just du som gör detta fått denna lapp/sett denna text? Vänligen sluta och låt henne vara – du får gladeligen betala veterinärbesöket du orsakat med en slutsumma på 193,22 euro.

Tacksam för all hjälp och att detta får ett slut!

NATALIE STRANDHOLM