DELA

Sluta med skrämseltaktiken

Åländsk Demokrati fortsätter med sin skrämseltaktik riktad till åländska kvinnor! Tar vi på Åland emot och försöker hjälpa hundra av hundratusentals män, kvinnor och barn som flyr från krig och helvete måste vi vara rädda för att bli våldtagna, könsstympade, tafsade på i simhallar och vem vet vad.

I Radio Vegas ”Slaget efter 12” framgick att då polisen i Finland tillfrågades vad de var mest oroliga för just nu, var svaret att det var de medborgargarden som startats upp och för andra våldsamheter riktade mot flyktingar. Liknande medborgargarde som hänsynslöst attackerade människor på gatan i Stockholm. Sådana, enligt ÅLD, ”säkerhetsarrangemang” samt människosynen att hudfärg och ursprung skall få avgöra om man som flyende från krig och sönderbombade hem, skall få komma i säkerhet, sliter nog bort den sista trygghetskänslan.

Att det kommer så många män till Europa beror bl.a. på att särskilt barnen ofta blir traumatiserade på båtfärden över Medelhavet och lämnas kvar med mammorna medan papporna skall försöka ordna en tryggare resa för dem så fort det är möjligt.

I Sverige har många pensionärer fått en ny mening med livet genom att hjälpa till med flyktingmottagandet, bl. vid språkundervisning. Att fortfarande vid hög ålder kunna känna sig behövd ökar också trygghetskänslan!

Men att som en svensk medborgare som sympatiserat med Sverige Demokraterna, skicka hat- och hot-mail till framstående kvinnor som försvarat flyktingmottagandet bidrar inte till ett tryggare samhälle.

Så medlemmar i ÅLD, sluta skrämmas och sluta tala om hur ni verkar för trygghet för det gör ni inte, varken för kvinnor eller någon annan!

Isabel Kvarnfors