DELA

Sluta kalla fackanslutna för löss

Vi har alla vaknat upp till en ny vardag med undantagstillstånd, distansundervisade barn och en intensiv sjukvård i beredskap att hjälpa de som drabbas av sjukdom. Vardagssituationen är inte lätt, men det offentliga Åland har visat sin styrka och tjänstemännen ställer upp mangrant för att skapa trygghet och rutiner.

Jag vill särkilt lyfta fram vår städpersonal som febrilt städar och desinficerar, våra lärare som distansundervisar alla elever under nya krävande former och vår sjukvårdspersonal som riskerar sin egen hälsa när se står som en sköld mellan viruset och oss invånare.

Centern har helt tydligt glömt att många tjänstemän är fackanslutna. Många lärare och sjukvårdare hör till facket på Åland. Vi som hör till Akava, Tehy och Super eller fackligt engagerar oss ska inte hånas och kallas för löss. Facken ser till att det blir en rättvis lönefördelning och har en fortsatt viktig funktion på Åland.

För att vi ska klara denna svåra tid måste vi tillsammans, arbetsgivare och arbetstagare samt facken och politikerna, hitta goda lösningar. Vi är ännu bara i början av en lång krisperiod.

SARA KEMETTER

MEDLEM I LÄRARFACKET PÅ ÅLAND