DELA

Slöseri strida med sjömän

Landskapsregeringen slösar skattemedel genom att angripa tidigare anställda sjömän så dessa är tvungna att gå till högre rätt med hjälp av duktig jurist. Jag har själv gått i kurser i juridik med honom som föreläsare och lärde mig mycket. Då dessa sjömän haft rätten på sin sida från början undrar man ju vad landskapsregeringen har för diktatorsfasoner. Verkar inte klokt alls då alla har en överman.

Vidare hörs i radion att en större babyboom väntas på fastlandet, dock inte på Åland. Säkert beroende på att folk varit mera hemmavid och upptäckt att den man bor med är rätt attraktiv trots allt. Visserligen är folk attraktiva också på Åland men att komma till skott ser ut att vara ett svårare steg här.

Gröna brukar ta till skatteverktyget om de vill straffa folket för något som sårar deras intressen. Se bara på hur bilister bestraffas då man inte skaffat sig elbi. Då lägger man så kallad miljöskatt på bensin och diesel. Helsjukt.

Nu kanske preventivmedel som kondomer och p-piller blir hårt beskattade för att bebisar ska födas också här i långa banor och mindre mängd mensskydd kommer att behöva inköpas.

Sedan en tredje sak värd att nämnas. Presidenten har av humana skäl valt att benåda en som begått mord. Då kan man tycka att också utsökningsverket skulle luckra upp sina stenhårda hjärtlösa regler och ge privilegier åt sina kunder. Det är ju inte straffbart att ha skulder och många har hamnat i kronofogdens klor av olika orsaker. Alla räntor på skulder borde slopas samt alla, oberoende av inkomst, borde få två eller tre frimånader i året. Det måste finnas rimlighet och de som verkligen gör något för att betala sina skulder bör få uppmuntran och inte extra straff.

Ortens tidningar bör göra grävande journalistik och belysa för den stora allmänheten vilket helvete många har idag. Ämbetshuset är en finländsk ö på Åland och flera avdelningars kundservice lämnar mycket att önska.

Annars går vi mot våren och jag önskar alla kärleksfulla vårkänslor.

 

KURRE I JURMO