DELA

Skydd för Pommern

Jag läste i dagstidningen att en delegation från Mariehamns Stad är på väg till Köpenhamn för att studera en torrdocka, vilken kunde vara förebild för Pommerns bevarande i Västra Hamnen. Samtidigt skall man besöka Göteborgs hamn för att studera bolagiseringen av hamnverket mm.
Jag har föreslagit ett skydd på Pommern med påförd spänning, vilket av specialisterna för Pommern har avfärdats på det bestämdaste bla genom att man måste göra hål i skrovet vilket innebär att Pommern måste tagas i docka för ingreppet.

På grund av detta har en dylik åtgärd avfärdats som helt fel men:
Tänk ändå om man kan montera att skydd med påförd spänning där det inte behöver göras några hål under vattenlinjen. Kanske tekniken har gått framåt under de senaste årtiondena vilket medger skydd utan hål i skrovet och dockning av fartyget!

Tänk om man kan göra ett skydd för undvikande av korrosion och att man istället för en torrdocka kanske kan klara sig med ett isskydd eller ett skydd mot påkörning och Pommern kan bevaras i sitt rätta element!

Jag föreslår att delegationen, som skall besöka Göteborgs hamnverk, även försöker hinna med ett besök på barkskeppet Viking, kanske för en god lunch eller varför inte en övernattning.
Samtidigt kan delegationen studera hur Vikings korrosionsskydd fungerar sedan 1992.
På detta sätt kanske man slår två flugor med en smäll och får något nytt att fundera på.
Delegationen kan säkert kontakta HYGAB i Göteborg som sköter om fartyget.
Skyddet, som Viking har, har utförts av Korrosionsgruppen Ab, samma företag som offererat att projektera ett skydd av Pommern med påförd spänning för 4.770,- .
Sten-Åke Häggblom