DELA

Skärp er nu, alla fortkörare!

Ett stort taggigt ris till bilisten i den mörka bil som körde om mej i söndags vid 11.30-tiden på Örtvägen. Jag körde 40 kilometer i timmen som jag brukar göra på 40-sträckan. Ett barn på elscooter kom emot.

Hur har man så bråttom så man gör en så vansklig omkörning när man ändå skall bromsa in efter cirka 200 meter när man kommer ner till Lemlandsvägen? Så förskräckligt bråttom kan man inte ha. Jag blev mycket förskräckt och upprörd. Akta barnen som kommer åkande på sina ”bräden” nu och håll hastighetsbegränsningarna! Många kör för fort på Örtvägen, ofta lägger vi märke till en röd bil, som också alltid kör för fort och skulle aldrig väja höger för gränderna när hen kör neråt Örtvägen.

Kör man 90 kilometer i timmen på 90-väg blir man omkörd lite nu och då (det hände senast idag). Snart har vi sommarens cykelturister ute på vägarna, det finns ju många cykelvägar, men inte överallt. Nej, skärp er nu alla fortkörare!

SKÄRPNING ALLA FORTKÖRARE ÖVERALLT!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp