DELA

Sjökvarteret är en pärla

Ålands Sjödagar arrangeras framgångsrikt år efter år, utvecklas och siktar framåt med aktiviteter för alla. För vad passar egentligen bättre under sköna sommardagar än att umgås kring träbåtar och bland semesterfirare.

Sjökvarteret är en mötesplats där alla från båtfolk, entusiaster, hantverkare, försäljare, artister samt glada och nyfikna människor kan ses och njuta. Vi behöver både spänning och något för hjärta och själ som komplement till arbete och vardag.

Sjöfartstraditionen är som bekant lång på Åland och våra traditioner och historia ska vi värna och dela med oss av. Traditionsbundna Sjökvarteret i Mariehamn är utformad lite avvikande från omgivningen och det ger området dess charm. Sjökvarteret är en pärla.

För att få besökare behövs det intresserade företagare med ett utbud av varor och tjänster som ger mervärde. Det finns både i Salt och Guldviva. Då stiftelsen Sjökvarteret nu får en ny styrelse borde den jobba med både fysisk utveckling av området för traditionellt hantverk och kommersiellt bruk samt bevard båtbyggarkunskap och museialavärden som ger oss vår identitet.

Erica Sjöström (C)