DELA

Självgoda sossar

När man läser sossarnas insändare i tidningarna den 18 april undrar man om det överhuvudtaget finns någon självkritik inom sossepartiet.

Under sossarnas regeringsperiod med Camilla Gunell i spetsen utökades landskapets underskott med över 17 miljoner euro. Den politik som sossarna nu för här på Åland utövades under 60- och fram till mitten av 80-talet i Sverige. Medborgarna blev mer och mer beroende av staten. Statens kostnader sköt i höjden och när konjunkturen vände rasade korthuset och sossarnas makt försvagades.

Nu skall det sparas och det skall inte drabba de svagaste vi samhället. Hur nu det inte skall drabba sjuka och gamla sägs det inte något om. Man kan ju fråga sej vilka som drabbas mest med höjda sjukvårdsavgifter och medicinkostnader bara för att nämna några besparingsåtgärder.

Jag förstår inte heller vilka starka arbeten enligt insändaren som Camilla Gunell och Nina Fellman gör. Camilla Gunell har bidragit till ett underskott på landskapets finanser på 17 miljoner Euro. Nina Fellman har ägnat stor energi på att få hit en flyktingförläggning. Om detta är en del av de starka arbeten som åstadkommits har jag svårt att se vad de menar med starka arbeten.

Jack Sjölund