DELA

Sänk lågan på facklorna och fila ner högafflarna

Jag anser Fredrik Karlström får obefogat kraftigt påhopp. Ja jag håller helt med att en minister borde föregå med gott exempel och följa rekomendationer till punkt och pricka.

Men det är fortfarande bara rekomendationer och inget förbjudet som Karlström ha brutit emot.

Han har mitt förtroende ännu i alla fall och jag tvivlar ej på hans kompetensnivå som minister och anser att det ej skall blandas ihop med hans handling i samband med familjebesöket i Knivsta.

Bara för att han rest till Sverige så betyder det ej att han utsatt sig för kraftigare smittorisk än alla ålänningar som haft hem sina utanför Åland boendes anhöriga över julen och firat jul hemma med dem.

Jag anser att det skulle varit lika befogat att alla som besökte en matbutik eller maxinge inför julen skulle hamna i 1 veckas karantän då smittläget såg ut som de gjorde här då och folk verkar tro att bara för att man nu har munskydd och spritar händerna så kan man gå och trängas lika mkt mellan butikshyllorna som man gjorde förr. En sverigeresa så kan du på båten spendera hela vistelsen ombord tryggt i en hytt och inget tvingar en att gå in i en butik på svenska sidan, tanka kan man till exempel göra på obemannad station.

Så inget säger att familjen Karlström ha tvingats vistas inom smittoavstånd från främlingar bara för att han rest till Sverige.

Sen hur han agerat i sin närvaro under Steel FM-hjälpen med avståndshållande och munskydd och handsprit vet jag ej då det enda jag följde programmet var att se några musikframträdanden där jag ej såg honom i bild. Så det vet nog det närvarande bäst och kan själva förmedla.

Med det sagt, ta det lugnt och tagga ner nu och njut av nytt år och vaccinet som är på gång! Ta hand om er och era kära och sköt ert eget!

JONATHAN LIEWENDAHL