DELA

Samarbete istället för gnäll

I tisdagens tidningar var det extra mycket frågor om mitt engagemang mot narkotikan. Men en sak ska kandidaterna och anonyma messare ha klart för sig: Med bara prat och kritik kommer vi ingenstans. Man måste undersöka, försöka, tjata och åter tjata och framförallt inte ge upp så fort det blir obekvämt.
Jag tror att jag och Kurt Eriksson är ganska ensamma som lagtingskandidater att ha sett på nära håll vad narkotikan ställer till med och det kommer också att driva mig i mitt arbete.
Att som vissa, börja dra paralleller till narkotikakarteller i Amerika och Kina är bara löjligt och populistiskt. Angående kostnader så är det bara att läsa mina tidigare insändare. Förresten borde det inte få vara en fråga om kostnader. Det är våra ungdomar det gäller. De borde prioriteras före dyra utredningar om tunnlar och dylikt.

Jag har inte alla svar i den här svåra frågan, men jag är en bit på väg. Blir jag invald i lagtinget kommer jag att samarbeta med alla som visar ett genuint intresse i frågan, även med folk utanför lagtinget. De som bara kritiserar utan att själva komma med något konstruktivt tillför ju tyvärr inte så mycket.
Glenn Koskinen (Åf)
Lagtinget 113