Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Samarbeta för hela Åland

Glömmer vi allt annat viktigt i skuggan av broar och i tunnelmörkret?

Jag förstår att frågan om broar och tunnlar är viktig. Det tråkiga med hela skärgårdstrafikens utvecklingen är att det har gjorts massor med olika utredningar och när man kommer till att beslut skall fattas då passar de inte alla och förslagen fälls. Om det sen tas beslut då är det fel beslut som togs. Det kan liknas med fäktargubben som viftar på toppen av midsommarstången och ihärdigt jobbar med att hinna svänga sig beroende på vilken vindriktning som gäller.

Hur skärgårdstrafiken sist och slutligen kommer att utvecklas eller avvecklas står väl skrivet i stjärnorna. I skuggan av broar och i tunnelmörkret, får vi inte glömma allt det övriga vi behöver jobba med för att göra ett bra Åland bättre.

Självstyrelsen, skolan och utbildningen behöver utvecklas. Åland skall göras attraktivare för utländska och inhemska företag att etablera sig på. Alla pensionärer skall ha råd med mat, bostad, rekreation och sjukvård. Personer med NPF ska ges möjlighet till individuellt anpassat stöd. Vi behöver jobba för ett jämställt, hållbart och miljövänligt samhälle.

Ja listan kan göras hur lång som helst. För att hela Åland ska utvecklas gäller de att börja samarbeta på riktigt. Då tror jag det är bra med lite nya ledamöter i lagtinget. Jag tror det är lättare att samarbeta när man inte har gamla löften i garderoben.

KIMMO MATTSSON

LIBERAL LAGTINGSKANDIDAT