DELA

Saklig debatt, Stig

Stig Lindholm fortsätter sin smutskastning av mig från ungdomsdebatten tidigare, vilket jag tycker är ledsamt. Jag hade tänk att avsluta debatten men efter den verkligt felaktiga rubriken i tidningen nya Åland 04.10.11 så vill jag nu bemöta Stig Lindholms insändare.

S.L skriver att jag har sagt att det sups mycket på Esplanad. Det stämmer inte. Det kan jag inte säga, för det vet jag inte. Någon värdering av att det sups mycket kan jag inte göra för den insynen har jag inte. Stig Lindholm sade på debatten ”den som säger att det sups på Esplanad stämmer jag. Då svarade jag att ”stäm mig då”. Och det står jag för.
Vidare sade Lindholm efter debatten att det inte supits på de 5 senaste åren på Esplanad. Därför valde jag då att lyfta det som hände på Kristi himmelfärds-dagen 2009 som ett exempel. Däremot misskrediterar jag inte någon av sjömansskolans studerande, och kommer inte heller att göra det. Det är Stig Lindholm som själv i insändare skrivit om värderingar.

Sjöfartsyrket är och kommer att vara en ett framtidsyrke på Åland. Därför är den utbildningen viktig och kanske behöver prioriteras mer än vad den gör idag. Jag tycker den här debatten olyckligt fått fel fokus. Jag har alltid brunnit för ungdomsfrågor och även jobbat för ett mer utvecklat internatboende. De senaste åren har jag också börjat engagera mig mer i utbildningsfrågor, mycket för den insikt jag fått av mitt jobb som ungdomslots.

Nu hoppas jag att Stig Lindholm kan hålla sig till fakta och inte de felaktiga påståenden som nu han föredrar att gå ut med i media. Tyvärr står nu vi här i ett läge där ord står mot ord, vilket jag tycker är beklagligt. Jag debatterar gärna ungdomsfrågor via insändare. Men då med en saklig och en konstruktiv debatt. Att få felaktiga påståenden över mig så betackar jag mig för.
Bästa Stig Lindholm stå nu för en ärlig debatt och stå för det som du sagt, så står jag för vad jag har sagt.
Göte Wine (S)