DELA

Runar Karlsson svarar: Jag är inte rasist

Jag har under min politiska era jobbat mycket för kvinnans rätt i samhället. I många år var jag med i jämställdhetsdelegationen där vi ofta blev informerade om problemet med våld mot kvinnan. I och med det fick jag en stor vetskap.

Jag har tack vare vetskapen många gånger hållit anförande i lagtinget där jag kritiserat de åländska män som på olika sätt våldfört sig på kvinnan. Jag kan inte förlika mej med det fruktansvärda som händer med flickan eller kvinnan vid en våldtäkt.

Nu blossade denna debatt upp igen på Facebook och i lokaltidningarna. Tyvärr så uttalade jag mej fel då jag generaliserade män utgående från deras ursprung. Det ber jag om ursäkt för.

Det var inte meningen men då man brinner för en sak blir det lätt att man i ivern uttalar sig kränkande för många. I sammanhanget måste påpekas att det var jag som i Saltvik tog initiativ till att ta emot en flyktingfamilj, vilket vi också gjorde.

Det av humanitära skäl. Jag har personligen besökt denna familj flera gånger för att förvissa mej att de har det så bra som möjligt.

RUNAR KARLSSON (C)

LAGTINGSLEDAMOT