DELA

Replik till `Vad skära ner`

Under resans gång så har det ju klarnat en hel del var felen ligger. Det jag propagerar för behöver vi nämligen INTE skära i någon budget för!
Polisen har enligt flera bedömningar, bland annat från förvaltningschefen, redan alla resurser och personal de behöver. De måste bara få sin organisation att FUNGERA, och det måste ske fortast möjligt. Kanske lantrådet borde ta tag i saken, eftersom inget händer?
Men detta kräver alltså inga pengar.
Tullen har enligt tullchefen all personal och resurser man behöver. Där behövs en ATTITYDFÖRÄNDRING som man ännu inte verkar vara villig att göra. Man måste helt enkelt vara synligare. Enda investeringen där enligt mig, skulle vara en till knarkhund med förare. Då skulle man ha 2 knarkhundar som garanterat skulle ha arbete varje dag!
Socialen skulle tillsammans med Ams och Missbrukarvården samarbeta angående ungdomar som vill ur sitt missbruk, och se till att de får tillgång till arbetsplatser, praktik eller andra åtgärder som får dem utslussade i samhället igen. Men återigen, INGA kostnader. Personalen finns redan!

Arbetsplatserna för ungdomarna behöver inte kosta något, och efter hand har de kanske lyckats komma på fötter igen och då börjar de istället BIDRA till samhället igen.
Bra för dem, bra för oss, bra för Åland!
Glenn Koskinen (Åf)
Lagtingskandidat 113