DELA

Replik till Matias Lindblom

Politik handlar om att ha åsikter och att göra val. Om Matias satsar en skattepeng på att göra en sak avgiftsfri så kan han inte satsa samma skattepeng på att göra en annan en sak avgiftsfri. Om allt ska vara avgiftsfritt så rusar kommunalskatten i höjden.
Som politiker måste man välja, vad ska betalas med skatt och vad ska betalas med avgifter av den som använder en service. När det t ex gäller valet mellan om vi ska ha avgifter för besök på biblioteket, Lilla holmen, cykelvägar eller stadsbussen så prioriterar jag att införa avgifter på stadsbussen. Visst vore det enkelt att liksom Matias Lindblom fly från det politiska ansvaret att prioritera och säga att alla fyra ska vara avgiftsfria men det tycker jag att är oansvarigt. Mariehamns stad har redan stora skulder och svårt att få budgeten att gå ihop så prioriteringar måste göras.

Vilka politiska argument som kan anses vara rätt eller fel beror på respektive sakfråga och självfallet också på politikerns åsikt. Att ha åsikter och att stå för dem är en bra början på en debatt.
Anthonio Salminen (M)
http://tonysalminen.blogspot.com/