DELA

Replik till Erik Hemming

Det gläder mig att ett Facebook-inlägg av styrelsen för Åländsk Demokrati har inspirerat Erik Hemming till en saklig och intressant insändare.

Vårt inlägg är det svar, som vi sände till Nyan på några frågor om mångkultur. De skrev att de skulle skriva en artikelserie kring det och ville veta partiernas åsikter i frågan. Frågan intresserar tydligen redan.

Hemming inleder med att skriva: ”En person med finskt namn har betalat för att jag ska få upp en text av Åländsk Demokrati i mitt Facebookflöde nu flera veckor. Jag har läst den och känner mig manad att dela med mig av mina tankar kring de saker som ÅD tar upp om mångkultur etc.”

Lite kul så publicerades inlägget enligt Facebook för sex dagar sedan. Personen med finskt namn är jag. Kanske jag då i detta sammanhang kunde kalla mig tredje generationens invandrare. Hyggligt assimilerad skulle jag säga. Fick kämpa med finskan som alla andra i klassen.

Det kanske kan vara lite missvisande att mitt namn finns som sponsor då det är partiet Åländsk Demokrati, som betalar annonserna. Som ordförande och sekreterare så sköter jag publiceringen och Åländsk Demokrati har inget konto på Facebook. Så jag ansvarar för publiceringen i alla fall.

Men frågan om mångkultur är komplicerad och intressant så det är trevligt att många tar del i debatten.

Hemming skriver avslutningsvis att ”Statistiken visar att invandrare riskerar att hamna i brottslighet lite mer än inrikes födda. Det förklaras av deras svaga socioekonomiska position.” För den som inte läst vårt inlägg på Facebook, så vill jag påpeka att vi inte tog något om brottsligheten denna gång, då detta är en känslig fråga.

STEPHAN TOIVONEN