DELA

Rätt avbeställa elhybridfärjan

Avbeställningen av elhybridfärjan har stötts och blötts i medierna den gångna veckan. Det är dock ingen tvekan om att det var rätt beslut. En öppen flakfärja är inte lämplig på annat än korta rutter. Också Föglölinjen går över såpass öppna vatten att det blir ganska kraftig sjögång vid hårt väder. Det innebär att bilarna skulle bli ordentligt saltvattenduschade under överresan.

Vid minusgrader och blåst skulle bilarna snabbt få en isbeläggning som skulle kunna hindra folk från att komma in i sina bilar när man skall köra iland. Skarven var beställd som öppen färja men byggdes över av den anledningen.

Ekonomiskt var avtalet en katastrof. Skarven kostar i dag mellan 2,3 och 2,5 miljoner per år. Avtalet löd på 4,4 miljoner årligen i 15 år. ungefär två miljoner dyrare än Skarven utan några transportmässiga vinster för skärgården. Färjan hade dessutom fått ligga stilla i minst ett år utan att kunna sättas i trafik i väntan på hamn, väg och bro över Gripö.

Det är alltså på ett par års sikt bra för skattebetalarna att säga upp avtalet även om det blir ersättningskrav på flera miljoner. Jag är lite förvånad över att ledarskribenterna inte insett detta. Dessutom hade projekt västra Föglö ökat notan med över en miljon per år i minst 30 år.

Hela kortruttsprojektet och beställningen av mastodontfärjan har präglats av en total brist på tankeverksamhet och insikt i ekonomi hos de tidigare regeringspartierna. Förståelsen för miljöfrågor skall vi inte tala om.

Det är naturligtvis konsekvent av de förra regeringspartierna att protestera mot avbeställningen men det visar också att de fortfarande inte lärt sig räkna. Tyvärr har hela det här spektaklet försenat omställningen till en effektivare och mera miljövänlig skärgårdstrafik.

JAN GRÖNSTRAND