DELA

Rädslan är inte min!

Jag har försökt att inte reta upp mig på Åländsk demokrati och deras insändare, men till slut kommer droppen som får bägaren att rinna över och nu får det vara nog! Vet ni, jag är inte rädd för hur Åland ska påverkas av att ta emot flyktingar! Jag är istället förväntansfull och jag är tacksam för att just mitt samhälle har möjlighet att erbjuda en trygg hamn för dem som behöver det!

Jag gör inte skillnad på personer med anledning av hudfärg, härkomst, tro eller funktionsduglighet. Skulle jag göra det, skulle det vara nordbor och åländska män som skrämde mig, inte flyktingarna! Min småkusin blev knivhuggen till döds av svenska män.

Jag har själv blivit fysiskt, psykiskt och sexuellt trakasserad av åländska män. Jag har blivit hotad av människor med nordiskt ursprung. Men jag är inte rädd, för jag vet att alla nordbor, att alla åländska män, inte är likadana!

Jag tror på människan och jag känner tillit. Jag tror på mångfald och öppenhet. Jag ser fram emot att få lära känna nya människor av annan härkomst och jag ser fram emot att få lära mig mer om deras kultur, ta del av deras kunskap. Jag ser fram emot att få välkomna dem till mitt liv, till mitt samhälle. Det är inte jag som är rädd! Det är inte jag som behöver skyddas! Så nej tack, ÅLD, jag vill inte ha ert ”beskydd”! Och jag vill verkligen inte ha det åt mina döttrar!

Att ni, ÅLD, vill värna om den åländska hemfriden, kvinnofriden, jämlikheten och demokratin, när ni själva är överrepresenterade i dömda våldsbrott bland de politiska partierna och Toivonens klumpiga, men ack så kränkande uttalande till mig som handikappad under valet i höstas, är skrattretande och löjligt. Michael Jackson sjöng ”I’m starting with the man in the mirror”.

Stå för era åsikter och värderingar, ÅLD, men gör det för er egen del. Om ni är rädda att flyktingar ska komma och skrämma livet ur er när ni går runt hörnet på Torggatan, så säg det då! Säg att ni är rädda för att de ska ta era kvinnor och era jobb ifrån er! Säg att ni är rädda att det ska framkomma att de är bättre människor än ni själva är! Säg att ni är rädda för deras kultur och för deras kunskap! Men våga inte använda mig och mina barn som ursäkt för ER rädsla! JAG är inte rädd!

Miina Fagerlund (S)