DELA

Protestera mot Mise!

Ja, gott folk, nu går det att protestera mot Mise!
www.xr.com/mise eller www.tiny.cc/k5vjy eller sök på Google: protestera mot Mise

Fyll i förnamn och efternamn samt kommun verifieringskoden. Klicka på skicka och du är med.
Personer med samma för och släktnamn, bifoga 1-2-3 och så vidare efter släktnamnet.
Har du hyresgäster, för vilka du betalar Mises grundavgift, höra med hyresgästerna om du kan använda deras namn på listan.
Manuella listor för icke datoriserade personer, finns på Sparhallens anslagstavla. Dessa namnlistor finns tillgängliga till 29 februari 2012, varefter de tilldelas Misekommunernas direktörer.

”Det här kan vi inte acceptera.
Varför är Mises grundavgift mer än fyra gånger dyrare för identiska tjänster, som uppbärs av renhållningsaktiebolaget www.ekorosk.fi ?
Det här pengaröveriet kan vi inte längre acceptera!
Aktiebolaget Ekorosk är ett aktiebolag, som inte får gå med förlust, men det som är så fel, är att kommunalverksamheten Mise behöver fyra gånger mera pengar och ändå går med förlust!
Hörni-ni-ni, kommundirektörer i Mise-kommuner, hur länge tänker ni plåga era kommuninnevånare på det här sättet? Skäms ni inte ens ?
Avveckla Mise ofördröjligen!! Grundavgiften får inte överstiga 50€/år. Kan Ekorosk, så kan Ni också.

Varför skall vi betala producentavgiften dubbelt här på Åland och hur länge?
Vi är trötta på all misär och elände våra politiker lyckas ställa till med och att ingen bryr sig om att rensa upp den skit de lyckats förorsaka befolkningen. På något vis eller av någon underlig anledning, passar det här misslyckade beslutet även Mises verksamhet, varför skulle de annars vara så energiska med att uppbära dessa pengar!!

Vi måste få ett nytt renhållningssystem, där gamla människor inte behöver extra dagsransoner nitro för att deras livskvalitet och livslängd inte skall kollapsa. Utmätning, utpressning, ekonomisk misshandel, hur skall pengarna räcka till mat och hyra?
Så viktigt är nog inte Mises verksamhet § 17 ekonomi, att undanhålla gamlingarnas pengar i fonder. Dessa medborgare skall inte ens behöva ha några fula Misebaljor på sin gård bara för tömningens skull, ty de har så liten sopmängd att de kan själva eller genom bud föra sina sorterade småa soppåsar till stationen utan några klisterlappar och barnsliga mise-kort.

Personligen hoppas jag att så många missnöjda som möjligt, hittar till namninsamlingen, mängden är oftast svårare att bara nonchalera och fy för den politiker som med skygglappar för ögonen försöker förtiga sina kommuninnevånares klagan.
Personligen accepterar jag inte Miseröveriet, det är en form av kommunal utpressning i skydd av kommunallagen för att få pengar till en massa miljögroll enligt § 16 Mise ekonomi , som en renhållningsmyndighet inte alls skall ha något att göra med.
Mise har nog rätt när de vill flytta till Ödanböle soptipp, men de har uttryckt sig lite fel, det är nämligen på soptippen de skall placeras, dit kastas också allt annat oanvändbart skräp!
Ulf Nyberg