DELA

Prioritera de som arbetar i skola och barnomsorg

Med anledning av att frågan lyftes av Ålands Radio vid Landskapets presskonferens förra veckan aktualiserades frågan om prioriteringsordning vid vaccineringen.

Ålands Lärarförening förstår att det inte är lätt, det är begränsad tillgång på vaccin, man har även uttryckt att det behövs personal för att utföra vaccineringen vilket inte underlättar situationen. Detta till trots så har ÅLFs styrelse fått tydliga signaler från våra medlemmar att man inte är trygg i att gå på arbete i dagsläget. Våra medlemmar kan inte välja att arbeta på distans eller hålla två meter till barnen i alla lägen.

Utbildningsministern sade senast i måndags att skolan var väldigt viktig för barnen med vuxenkontakt, mat, social samvaro med kamrater och det förstår även Ålands Lärarförening. Vidare sa utbildningsministern att smittorisken var väldigt liten och att barn inte blir så sjuka. Trots det är hela Strandnäs skola stängd, en klass vid Vikingaåsen samt fem lärare är i karantän och elever i bland annat Lemlands skola har bekräftats smittade. Vad vi då önskar är att man tänker både en och två gånger när man tar fram en prioritetsordning för vaccination så att våra medlemmar kan gå på jobb utan att vara rädda.

STYRELSEN FÖR ÅLANDS LÄRARFÖRENING

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp