DELA

Postens krångliga rutiner

Nu tillhör jag den ganska lilla och utdöende skara som fortfarande skriver brev. Jag har brevvänner på flera håll i vårt land, och även utomlands. Självklart tycker jag då att det skulle vara roligt att använda egna designade frimärken. Så jag beslöt att skaffa sådana, eftersom Posten på Åland via annonser och flotta broschyrer gör reklam för detta.

Men se det var inte så enkelt som jag trodde, och som Posten lät påskina. För det första skall jag ha tillgång till e-post och för det andra skall jag vidtala och bekosta någon dataexpert som fixar beställningen åt mig. Att jag har en person i min närhet som innehar datakörkort räcker tyvärr inte. Det kom vi underfund med när vi gjorde ett tappert försök att beställa ”egna frimärken”. Försöket strandade på att vi inte var experter på fototeknik.

Så nu är min fråga till Posten: Borde det inte vara självklart att man skall kunna gå till närmaste postkontor och beställa frimärkena? Varför vänder ni er enbart till folk med datakunskaper och e-post i er frimärksreklam? Vilket ju inte alls framgår av reklamen. Dom som har e-post skriver ju inte brev, det är ju vi som inte har e-post som har denna fritidssysselsättning.
Runa-Lisa Jansson