DELA

Poohl är en del av problemet

Daniel Poohl är expert på högerexrema rörelser (och intervjuades i torsdagens tidningen Åland, reds. anm.).

Det är tydligt att alla som ifrågasätter den enorma massinvandringen till Europa är högerextrema. Han har i alla fall slutat att kalla dessa människor för rasister. Men är alla regeringar och länder som nu börjat begränsa invandringen till sina respektive länder högerextrema och rasister?

Man skall inte skriva om bråk på flyktingförläggningar säger han, men när det går så långt som till mord på personalen av avsylsökande flyktingar så anser jag i alla fall att det börjar bli ett problem. Och hans svar på massinvandringen är tydligen att vi måste anpassa oss. Frågan är till vad?

Och med vem och vad skall samarbetet göras? Flyktingströmmen är lika stor för det. Enligt min mening är det Daniel och hans gelikar som har en stor del i dagens flyktingproblem. Men nu är det här, och det är fel att hålla på anklaga oss som som är emot massinvandringen i stället försöka komma med något konkret hur det här skall lösas. Att Daniel står långt till vänster är helt klart inte ett ont ord om de vänsterextrema grupper som också härjar i Sverige och har sympatier även på Åland.

En vettig flyktinginvandring måste till inte en massa journalister som i medier anklagar varje människa att vara rasist som ifrågasätter dagens flyktingströmmar.

Jack Sjölund