DELA

Politikerna är för fega för att motstå manshatet

Jag vet inte vad den svenska moderatpolitikern Hanif Bali har gjort, om han gjort nått överhuvudtaget, men han är det senaste exemplet på män inom media/politik som anklagas för nån typ av sexuella övergrepp.

Ett vanligt knep i de gamla vänsterdiktaturerna för att bli av med politiska motståndare var att anklaga dom för sexuella övergrepp.

I en gammal dokumentär så förklarar en universitetslektor i tjeckoslovakien, jag kommer inte ihåg namnet, hur han fick arbete som fönsterputsare efter att han blivit anklagad för pedofili, eftersom han var politisk inkorrekt och det visade sig att alla hans kolleger, fönsterputsare, varit anklagade för samma sak samt hade hög utbildning.

Vänsterpartiets partiledare, Lars Ohly blev anklagad för att ha tagit på en kvinnas axel, jag skojar inte, och blev därmed avsatt som partiledare och förbjuden att gå på partimöten.

De män som verkar bli kvar inom media/politik efter metoo-utrensingen är inga man respekterar precis. Dom är antingen för fega för att motstå manshatet eller för dumma för att förstå att feminism inte handlar om jämställdhet.

Hade feminism handlat om jämställdhet så hade den stora frågan varit varför det är 70 procent kvinnor på svenska universitet.

MARTIN ENEROTH

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp