DELA

Politiker: när ska ålänningarna få spela på Veikkaus?

Anser så kallade politiker i landskapsregeringen och lagtinget att det åländska folket är så dumma att man kan utnyttja dessa endast i lagtingsval? Att ha också skyldigheter gentemot folket innebär bland annat att svara på folkets insändare och visa att man är tacksam för folkets röster. Som politiker jobbar man väl 24/7 x 365 i fyra år med vältilltagen lön som man själv bestämmer storleken på.

Man bestämmer saker ovanför folks huvuden och troligen skrattar åt folkets vilja. Folket har ju ingen makt med en röst så man struntar blankt i dom när man väl fått sin plats efter valet.

Vissa politiker lägger ner sin själ i jobbet medan många endast lyfter lön.Vissa har så skruvade åsikter att det är märkligt att dom fått röster överhuvudtaget. Nu kommer vi till pudelns kärna. Varför anser landskapsregeringen och lagtinget att 30 000 personer i Europa inte ska ha valfriheten att kunna spela på Veikkaus spel? Hundratals miljoner européer kan bli rika på Veikkaus-spelet Eurojackpott men inte ålänningar. Vi får inte heller spela på Ray spelautomater på fastlandet.

Då det åländska folket röstar avser vi inte att bli under förmyndarskap eller intressebevakare utan vi vill vara fria som andra européer. Det ska vara fritt för var och en att själv bestämma om man vill spela eller inte spela. Det är ju i högsta grad dubbelmoral att PAF tillåts tillhandahålla spel men att inte tillåta Veikkaus göra det. Det finns ett ord för att beskriva detta men jag låter bli att nu använda detta ord. Nu vill jag och många med läsa i de åländska dagstidningarna inom juli månad, utan att politikerna använder någon form av fikonspråk, från och med när det åländska folket åter ska kunna spela på Veikkaus alla spel och spelautomater.

Nu har Åland fått en ny Ålandsminister som tillika ska jobba för jämställdhet samt mot orättvisor, Thomas Blomkvist. Ta honom till hjälp. Kom också ihåg att hösten 2023 är det lagtingsval och då ska man ha gjort något för folket på Åland om man ska ha samvete att vara kandidat för omval.

Med hopp om att bli förmögen.

KURRE I JURMO