DELA

Plocka inte falska politiska poäng

Under reportaget i Nya Åland om mördarsniglarnas årliga invasioner intervjuas Britt Lundberg angående en centermotion för ett antal år sedan i Mariehamns stadsfullmäktige. Det är för mig obegripligt varför Britt Lundberg åter lyfter upp sitt plagiat till motion om mördarsniglar.
Då hon var som ansvarig minister vid landskapsregeringen, ville man samla in initiativ från medborgare till blivande miljöstrategier. En av undertecknad inlämnad idé gällde just förslag till att landskapsregeringen skulle ta fram strategi och program för att bekämpa mördarsniglarna effektivt och koordinerat.
Sniglarna har hunnit sprida sig utöver Mariehamn till Jomala, Hammarland och Finström och kanske till flera andra kommuner. Landskapsregeringen har flera anställda sakkunniga naturvetare och biologer vilka kunde ha jobbat vidare med ärendet, i alla fall jämfört med Mariehamns stad.
Det blev tyvärr antagligen en av de många hyllvärmare vid landskapsregeringen då ingenting har dags till dato hörts gällande det ursprungliga förslaget. Snacka om snigelfart!
Britt Lundberg vill att någonting ska hända, att någon vidtar konkreta åtgärder. Snacka om krokodiltårar! Britt, plocka mördarsniglar och inte falska politiska poäng.
Rauli Lehtinen