DELA

Oseriös ryktesspridning, Nyan

Tack, Nya Åland, för att ni hjälpt så mycket till att sprida ännu mera rykten på dessa vackra fredens öar!

Min dotter var den som skapade det falska ask.fm. kontot i november,. Det låg uppe i totalt 2,5 timme. Tre (3) stycken utomstående såg det, förutom den drabbade.. Orsaken till varför min dotter gjorde det, framkom nog i rätten, Titte Törnroth-Sarkkinen, men det valde du att undanhålla. Du undanhöll även en hel del annat i din långa artikel, samt framhöll andra saker, till min dotters nackdel. Att ni samtidigt publicerar en artikel till den ena partens fördel, mitt under pågående rättsprocess, tycker jag är oseriöst.

Efter att domen fallit har min dotters namn offentliggjorts och diskuterats på Facebook under mycket kränkande former, och hon tycker att det är väldigt jobbigt. Det finns bakgrundsfaktorer (trakasserier, kärleksbråk), som förklarar en del av det inträffade, men det har ingen skrivit om.
Och, ja, det var en brottslig handling att öppna kontot och det var väldigt dumt gjort, men jag tycker verkligen det tagit lite för stora proportioner!

Jag har diskuterat detta med min dotters och hennes kompis lärare. De är bestörta och de ser på flickorna hur hårt dom tagit det hela! Enligt skolan kan ni på Nya Åland ha ganska oseriösa, hårt vinklade artiklar, (för att sälja lösnummer?) och de trodde att det skulle bara bli värre om vi kontaktar er. Men nu känner jag mej så maktlös, så jag kontaktar er i alla fall!

Ett tips till nästa gång ni hänger ut någon: Skriv fakta, vinkla inte, hör med båda parter!!!! Tänk på att ni ka förstöra folks liv!
Barbro Sundback: Du skrev om forntida häxprocesser. Jag är illa tvungen att hålla med, men tyvärr syftade du på fel part.
För vår del är diskussionen avslutad.
En mamma