DELA

Oro för framtiden

Liberalernas Mats Perämaa går bakom ryggen på Norra Ålands Liberaler och lobbar in en brorenovering utan deras vetskap. Samtidigt som vi från tidigare uttalanden vet att han i slutändan skulle föredra att totalt slopa Hummelvik som ändstation för norra linjen till förmån för Långnäs.
Något som skulle innebära en dödsdom för Vårdö kommun och sakta men säker försämra hela Norra Åland, både närings och befolkningsmässigt. Men som såklart skulle innebära en förbättring för hans egen hemkommun med minskat avstånd till Mariehamn.

SAMTIDIGT röstar näringsutskottet för ett förslag som innebär att renovera vårdöbron med pågående trafik, något som klart och tydligt avråds från LRs konsulterade experter pga. att det innebär en oacceptabel säkerhetsrisk för trafikanter och byggarbetare. Detta har gjorts på antaganden som att ”det nog ska går”.
Ett förslag som även fått vår infrastrukturminister att hota med avgång ifall det går igenom, med anledning att hon inte kan ta ansvar för en sådan sak.

SAMTIDIGT! är moderaternas Danne Sundman gång på gång viktig med att både i plenum och på sociala medier poängtera att ”INGEN VILL VÅRDÖBORNA ILLA”. Något som ingen över huvudtaget tidigare har nämnt eller antydigt, förutom han i hans bedyrande. Av vilken anledning känner han att han måste påpeka att ingen vill Vårdö illa? Är det för att man egentligen vet att man gör oss illa, väldigt illa ifall deras förslag går igenom och han är rädd att någon annan ska ta det i mun innan han själv hinner?
I nästan samma andetag påstår Danne Sundman att de andra två regeringspartierna bedriver skrämselpropaganda mot medborgarna på Vårdö och Norra Åland, och antyder därmed att vi är dumma nog att låta oss bli skrämda och vilseledda.

Vad fan håller ni på med? Jag vet inte om ni har tappat förståndet, vettet eller långsiktigheten. Men e n sak vet jag; ni tappar bra många väljare i denna cirkus. Vi berörda kämpar mot er och försvarar vår framtid av en enkel anledning: Vi är många som totalt har tappat förtroendet för er förmåga att se till hela Ålands bästa, i denna generation och i nästa.
Denna förmåga verkar för tillfället ha bytts ut till politiskt maktspel och prestige.
Simon Påvals,
Vårdöbo med framtidstro