DELA

Nyan skapar kaos

Replik till Johan Bladh från Anne-Helena Sjöblom.
I ditt svar till min insändare den 20.9.2011 om Socialdemokraternas köp av sändningstid över Smedsböle säger du ”att då det gäller rapporteringen har vi gjort bedömningen att detta är av allmänt intresse och rapporterat händelsen.”
Tyvärr delar jag inte din och Nya Ålands uppfattning. Det ni har rapporterat är er egen uppfattning till övriga politiska partier, lantrådet, radions reportrar med flera i avsikt att skapa rubriker som i sin tur skapar kaos och total förvirring även hos Ålands Radios styrelse. Som resulterade i att det blev ett totalt missförstånd om att det handlade om public service produktion.

Jag är nämligen övertygad att skulle en del partier rota lite i sina gamla arkiv skulle gräva lite i sina arkiv skulle de hittar videobandade valfilmer från 1990 talet som de själva producerat och som sändes över Smedsböle. Att producera valfilmer är inte något nytt på Åland, men i slutet av 1990 talet och på 2000 talet kom de kommersiella radio- och TV kanalerna som lyckades ”plocka hem valreklamen” från partierna.
Varför partierna inte valt eller har glömt möjligheten att sända via Smedsböle är ju en gåta. Men det är ju möjligt att majoriteten av dagens politiskt aktiva har glömt 1990 talet. Precis som Nya Åland.
med vänlig hälsning
Anne-Helena Sjöblom