DELA

Nu har vi chansen

På söndag har vi större chans än någonsin tidigare att rösta fram en åländsk suppleant i EU-valet. Den här gången finns det nämligen till skillnad från i tidigare val ingen given tvåa på den svenskspråkiga listan efter huvudkandidaten Nils Torvalds. Vår kandidat på listan Anton Nilsson har därför med ålänningarnas hjälp en realistisk chans att bli tvåa. En suppleantplats är alltid intressant, under den förra mandatperioden hoppade t.ex. fem av Finlands 13 EU-parlamentariker av under mandatperioden.

Vår kandidat Anton Nilsson har en erfarenhet från Bryssel och Europaparlamentet som är unik för Åland. Han har också alla de egenskaper och kunskaper som behövs för att kunna föra Ålands talan och driva våra intressen i EU. Anton visar också genom sin aktiva kampanj runtom på hela Åland att han har ett genuint intresse och tar EU-valet på allvar.

En röst på Anton är i inget fall en bortkastad röst, utan en röst för den enda svenskspråkiga listan i valet. Vi uppmanar därför alla ålänningar att sluta upp i valet på söndag och rösta på Anton så att vi tillsammans ser till att nå längre än vi tidigare lyckats i något EU-val!

KATRIN SJÖGREN
PARTIORDFÖRANDE LIBERALERNA PÅ ÅLAND
VERONICA TÖRNROOS
PARTIORDFÖRANDE ÅLÄNDSK CENTER
ANNETTE HOLMBERG-JANSSON
PARTIORDFÖRANDE MODERAT SAMLING PÅ ÅLAND
PIA ERIKSSON
PARTIORDFÖRANDE ÅLANDS FRAMTID