DELA

Nu är det tyst

Det har blivit väldigt tyst om rasism främlingsfientlighet och rädsla för för andra kulturer från Chefredaktörerna på båda tidningarna när vi som var och är emot den okontrollerade massinvandringen till våra länder och Europa, och det gällde även Åland.

Nu ser vi resultatet folk går runt och är rädda för vad som skall hända. Sveriges åtgärder är nu helt i linje med det som skulle ha genomförts för länge sedan. Men tyvärr nu är det försent problemet finns redan inom Europas gränser. Man får anta att de naiva statsöverhuvudena lärt sej något av det som nu sker i Europa.

Jack Sjölund

Svar: Antingen är Jack Sjölund dålig på att läsa, eller så försöker han framställa verkligheten så att den bättre passar hans politiska agenda. Vi har skrivit om migration i samband med terrorattackerna i Paris i två omgånger på ledarsidan den senaste dryga veckan. Att Sverige tvingats införa gränskontroller innebär inte att man stänger gränserna, alla som så önskar kan fortfarande söka asyl i Sverige, men däremot är det ett sorgligt betyg åt andra. Åt de europeiska länder som inte tar sitt ansvar i denna vår tids största flyktingsituation, och åt alla länder som inte aktivt griper in för att stoppa kriget i Syrien.

Att använda terror för att vinna politiska poänger för sin främlingsfientliga hållning är lågt.

Jonas Bladh

Chefredaktör