DELA

Noga med ungdomsförsäkring

Jag vill dela med mig av en sak som jag har varit med om så att andra inte hamnar i samma situation som jag nu är i.
Jag är just nu 21 år gammal. Jag har just nu en ungdomsförsäkring hos Alandiabolagen, men jag fick nu reda på att den går ut när jag är 26 år gammal och att jag måste teckna en helt ny försäkring efter detta. Vilket kunde ha varit bra och veta när jag fyllde 18 år.
Det här är ju inget problem för folk som är friska och inte har någon kronisk sjukdom, eller allergi. Om man har en allergi eller kronisk sjukdom hamnar dessa inom klausuler och kostnaderna för det inom klausuler återbetalas inte av försäkringsbolaget.

Jag har själv en kronisk sjukdom så jag vet hur för jävligt detta kan vara. Min sjukdom kostar ca 896 € per år (av detta så går 650 € på en månad till ett sprutpaket med två sprutor, innan jag nått högkostnadstaket).

I framtiden kommer jag även måsta operera mig på grund av min sjukdom. Vilket säkert kommer kosta mycket pengar och om jag då inte har en försäkring som betalar tillbaka kostnaden så vet jag inte just nu hur jag ska ha råd med det.
För mig är det ingen ide att ta en ny försäkring efter att den gamla gått ut efter som att den ej kommer täcka någonting som har med min kroniska sjukdom att göra eller sidoeffekter som den eller sprutorna orsakar.

Så om du är ungdom gå då och hör med ditt försäkringsbolag när din försäkring går ut och om villkoren från din ungdomsförsäkring överförs till den nya eller om du måste ta en helt ny försäkring med nya villkor och dina pågående sjukdomar/allergier då hamnar inom klausuler.
Simon Karlsson