DELA

Naturen blir till pängar

I måndags morse släpptes en riktig nyhetsbomb.
Golfklubbens förslag att bygga golfbanor på Stornäset glest var ju verkligen något nytt. På det viset gör man ju inte så stor skada- Det skall bli riktigt fint med samexistens och grodorna skall trivas bättre än nu. Sedan skall de små fläckarna mellan banorna göras fina med vägar och stigar. På ”informationsmötet” på Sportkila fick jag ordet så mycket att jag berättade detta för näringsministern, men både han och Tobben Eliasson intygade att så inte var fallet, att jag gick händelserna i förväg. Detta har ni vetat hela tiden, det var bara det att näringsministern inte täcktes godkänna golfklubbens ansökan utan detta spel för gallerierna.
Men nu när det har gjorts till något fint att sprida ut banorna runt hela Stornäset är det ju bara att godkänna ansökan.

Samma morgon i nyheterna så berättades att i St Karins planeras en ny omfartsväg med bro. Det var en (1) som motsatte sig det med tanke på miljön. Det söndrar ett sammanhängande grönområde där, men kalkylerna visar att det är lönsamt att genomföra det.
Det är samma visa precis överallt, det är lönsamt att exploatera naturen. Vi tar bara en bit, heter det. Sedan går det en tid och så skall det vara en bit till och till slut så är allt exploaterat. Så nu Jan-Erik Mattsson har du att godkänna golfklubbens ansökan. Det kommer att ge pängar.
Lennart Karlsson
Kastelholm