DELA

Mycket nöjd med åtta fack och Mise

Vi har haft åtta fack under många år och är mycket nöjda. Vi slipper att ta bilen till en återvinningsstation som det var tidigare. Då blev jag alltid irriterad på att det var skräpigt och folk lämnade till exempel bilbatterier där i stället för att lämna dessa gratis vid återvinningscentralen. Nu är det enkelt att sortera utan att åka bil när våra kärl står vid grinden. Vi komposterar hemma också som många andra, men det finns visst avfall som vi inte tar till vår hemkompost. Kycklingben, räkskal, avokadoskal med mera bryts inte ner i hemkomposten och passar bra att sätta i kärlet för bioavfall.

Jag har inte träffat en enda människa som har åtta fack och är missnöjd. Tvärtom uppskattar alla den bra servicen som åtta fack innebär. Mises återvinningscentral vid Svinryggen är dessutom jättebra bra om man har större mängder avfall. Personalen där är glada, positiva och mycket hjälpsamma.

Min hemkommun Hammarland uppskattar också att Mise har tagit över ansvaret för avfallshanteringen. Jag tror inte att kommunen vill återgå till att få mer arbetsuppgifter på detta område.

”Hammarlänning”