DELA

Mot framtiden från Hammarbo

Året var 1976 och platsen var Hammarbo. Där och då grundades Åländsk Center, partiet som sedan dess suttit i regeringsställning och skapat förutsättningar för, och stärkt, hela Åland. Från den dagen har befolkningen på Åland vuxit från 21.000 till 29.000 personer. Välståndet har ökat och kommunikationerna förbättrats. Den åländska ekonomin har gått från normal till överhettad och tillbaka igen, i samklang med omvärlden. Företag har med avstamp i vår småskalighet hittat nya marknader i andra länder. Vi tror på det jämställda lokalsamhället och dess förmåga att skapa trygga medborgare över hela Åland. Så når vi framtiden snabbare och tryggare.

I dag väntar nya utmaningar och vi står redo; liksom vi över tid gjort sedan självstyrelsen skapades. I den åländska regeringen har Åländsk Center sett till att vi har ett bokslut i balans (finansminister Roger Nordlund) och en infrastruktur som står redo för lång tid framöver (minister Veronica Thörnroos). Vår talman Britt Lundberg har lyft Åland i alla avseenden, både nationellt och internationellt. Samhällsbygge är långsiktigt och tålmodigt och trovärdigt.

Åland är ett välmående samhälle och ålänningar till sin natur arbetssamma och kreativa. Annars skulle man bo någon annanstans! Vi vill fortsatta skapa ett starkare Åland. Vi vill försäkra oss om att våra barn och deras barn ska kunna åtnjuta det vi i dag skapar.

Med avstamp i historien går Åländsk Center nu till val mot framtiden. Vi är redo att fortsätta ta ansvar, utveckla, stärka och skapa nya arbetsplatser. Vi vill om ytterligare fyrtio år kunna säga. I dag är vi 40.000 ålänningar och vi är lyckligare än någonsin!

Platsen för denna nya avstamp mot framtiden är den bästa tänkbara. Vi ses på Hammarbo på söndag. Välkomna dit och förändra vår gemensamma framtid. Vi tar sikte på framtiden med avstamp i historien.

Jörgen Pettersson

Åländsk Center

1:e vice ordförande