DELA

Modellstaden

”Nu går nog skammen på torra land” som man säger. Att staden inte tar sitt ansvar för den vackra Modellstaden i sin helhet är en skam. Kulturen är ju ryggraden för ett samhälle. Nybyggarne o jag (BHE) har haft 6 möten med dels stadens chefer och ett möte med kulturministern Johan Ehn under senaste vinter. Och stadsdirektören älskar att delegera svåra ärenden till sina chefer. Jag anser att om man begär stadsdirektören om deltagande i beslut så bör ”Nybyggarne” få hans delaktighet i beslutsprocessen.Men ingen lösning tycks finnas. Dessutom äger staden alla montrar men inte innehållet. Mariehamns pensionärsförening med Nybyggarne äger innehållet i montrarna utom i högst 3 montrar,som staden äger.

Att digitalisera Modellstaden går ju inte om man paketerar in staden, som endel tjänstemän hänvisar till. Och de berörda tjänstemänen / politikerna förstår inte att det tar minst 6 månader att packa in Modellstaden. Dessutom börjar Nybyggarne bli äldre så därför bör hela projektet få en lösning så snart som möjligt.
Personligen tror jag att man kan förhandla med Dennis J om hyran i Mariepark tills en ny lösning finns. Bästa placeringen vore under biblioteket, som tyvärr landskapet äger. Varför kan man inte skriva ett skuldebrev på 70 år så får placeringen en lösning. Att dela på M-staden är inte ett alternativ. Nu brinner det i knutarna!

Tack Benita för en saklig och bra ledare i måndagens Ålandstidning.
Birgitta H Eriksson samt Nybyggarne