DELA

Mise och renhållningen

Nu börjar det bli mycket läsbart i tidningarna, mycket positivt!
Det är mycket bra att folket hör av sig, ty annars tror våra politiker som i allmänhet har mera inbillning än utbildning , att allt bara är frid och fröjd i samhället och att ingen längre orkar klaga på deras populära MISE-uppfinning.
Jag har också börjat ifrågasätta huruvida inte våra politiker själva gör mera rätt för den titulering de försökte knuffa på jordbrukarna?

Du Westerberg, hela Mise inklusive Renhållningen Ab är en politisk grej som är uppbyggd på politiska grunder. Jag har försökt vinkla om det här, men det är helt enkelt så otroligt att ingen kan fatta det.
Du, titta på Wiléns teckning där han har avbildat 50 mäktiga djur och vid nummer 37 står en politiker med vit skjorta, kavaj och portfölj. Under bilden står det ”RÄV”
Ja så fungerar faktiskt våra politiker.
Deras första arbete består i att ordna en hyfsad lön till sig själv, det betyder en så rejäl lön att de inte behöver vända på slantarna likt vanligt folk, de anser sig därtill så fattiga att de måste ha klädbidrag runt tusenlappen i månaden, matpengar, representations pengar, fria resor och mycket mer. Dessutom består deras arbetsbörda i att ombesörja att så mycket pengar som möjligt skall rulla ner i deras egna fickor, utan att bry sig det minsta om människorna i samhället, förutom när det är valtider.

Till var mans bedömning:
Mise är egentligen en värdelös byrå, Renhållningen skapades, men inte såsom kommunal verksamhet trots att avfallet är kommunernas, utan såsom ett aktiebolag som skall bara ha inkomster och rejält tilltagna sådana, men inga utgifter. Alltså helt enkelt ett mycket lukrativt aktiebolag. Vem kan tänkas var hjärnan bakom allt det här? Vem kan tänkas vara hjärnans närmaste släktingar eller kunna köpa upp aktiebolaget? Vem kan tänkas bli efterträdare till allt det här? Och på vilket sätt kan den politiska grundtanken tänkas fungera, såsom beskrivits ovan? Kan äpplet tänkas falla långt från trädet?
Kan någon förklara för läsarna, enligt vilken paragraf får Renhålningen börja äga avfallet?

Du Westerberg, i ett öststats-system måste det finnas mycket övervakning, hos Ekorosk samlas blott svarta och vita påsar in från folket och bilkörningen är minimal. De olikfärgade påsarna utskiljs optiskt på ett löpande band. Allt övrigt återvinningsbart insamlas i ekopunkter med storsäcks-system och minimal bilkörning. Nya regler är på kommande om sortering, men Ekorosk behöver inte darra på manschetten.
Mises sortering i 8-fack för att till slut blanda ihop allt som går att elda upp i samma container, ett sätt att lura folk och för att åstadkomma mycket bilkörning.
Messaren som trodde att jag var aktieägare i Ekorosk: Tyvärr, Ekorosk ägs av kommuner och är inte ett vinstdrivande aktiebolag likt Renhållningen Ab här.
Ulf Nyberg