DELA

Miljövänligt och nostalgiskt i valkampanjen

Jag håller fullständigt med Danne Sundman att valkampanjerna har blivit en cirkus som handlar mycket om pengar. Om man ska annonsera i tidningarna eller TV, trycka flygblad och posta dem, rinner tusenlapparna iväg. I kölvattnet har det blivit allehanda skandaler, vilka den nya lagen om offentliggörande av valfinansieringen förväntas reda ut och stävja i fortsättningen.

Jag har inte valt Dannes lösning att inte ha någon valkampanj och inte heller hans idé om villkorligt välgörenhet baserat på rösterna, vilket rent ut sagt känns för mig på snodden olagligt. Jag han ju redan ge mitt bidrag till hungerkatastrofen i Afrika och antagligen drog på mig dålig karma så att jag stannar väl på elva röster.
Alternativ och nostalgisk valkampanj för mig är att jag tryckte 200 affischer, vilka jag tänker sprida på miljövänligt sätt: i Mariehamn med mina dagliga promenader med min hund “Feri” och på landsbygden endast i samband med andra viktiga resor. Affischeringen skapar en härlig, nostalgisk valstämning i bygderna! Jag försöker med min allra bästa förmåga välja platser där det inte stör och blir någon skada.

Ålandstidningen var upprörd över affischen på staket utanför smådjurskliniken i Jomala där jag arbetade före min pensionering. Jag har också satt en affisch på staketet till Alko där jag har varit kund någon gång och även fem meter framför huvudingången till Ålandstidningen vilken jag tidigare har varit som prenumerant. Hoppas att inte dessa leder till allvarliga komprometterade konspirationsteorier.
Med bästa lyckoönskningar till alla som deltar i val!
Rauli Lehtinen (lib)